Hoe bespaar je geld op kleding?

Kleding kopen of een hele nieuwe outfit aanschaffen kost behoorlijk wat geld. Wil je minder uitgeven of wat geld overhouden dan hebben we hier wat bruikbare tips voor jou Er zijn namelijk best wel wat mogelijkheden om op kleding te besparen.

Maak een lijstje met wat je wil hebben en wacht op de uitverkoop

Misschien is dit wel de beste tip. Er zijn gedurende het jaar een aantal momenten dat je je hele garderobe nakijkt en opbergt. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat je de winterkleding op gaat bergen en je de zomerjurkjes en topjes weer tevoorschijn kan halen. Voor dat je heel de wintergarderobe opbergt loop je alles even kritisch na.

Kan je de winterjas volgende winter nog wel dragen of word het niet tijd om toch je lievelingstrui weg te doen? Heb je alles nagekeken? Dan schrijf je op een lijstje wat je voor volgend winterseizoen nog moet aanschaffen. Wacht daarna tot de sale of uitverkoop van de winter of zomerkleding begint. Neem je lijstje mee en schaf nieuwe winter of zomerkleding aan met een flinke korting.

Een kleding ruilavond

Heb je vriendinnen of vrienden met dezelfde kledingmaat? Dat komt goed uit. Om geld te besparen op kleding kan je een kleding ruilavond organiseren. Iedereen die komt brengt kleding mee die hij of zij weg wil doen. Hang alle kleding op een rek of leg ze verspreid op een tafel. Zo kunnen je vrienden en vriendinnen lekker rondneuzen tussen alle kleding. Aan het einde van de avond heeft hoogstwaarschijnlijk iedereen iets uitgezocht. Op deze manier heb je toch voor jou weer nieuwe kleding zonder dat het iets heeft gekost.

Een leuke en eenvoudige manier om geld te besparen op kleding. Daarnaast is het ook een mooie gelegenheid om met je vriendinnen (die je anders misschien niet zo hele vaak ziet) bij te kletsen en er een gezellige avond van te maken

Shoppen in je eigen kledingkast

Zeg eens eerlijk weet jij wat er allemaal precies in je garderobekast ligt of hangt? Wil je eigenlijk iets nieuws aanschaffen dan is het misschien een goed idee om nog eens goed in je kledingkast te kijken. Heel vaak komen er nog mode items of kledingstukken tevoorschijn. Waarvan je niet eens wist dat je ze had.

In plaats van geld uitgeven aan nieuwe kleding bespaar je nu op je uitgaven. Zo af en toe eens een keer shoppen in je eigen inloopkast of garderobe is helemaal geen slecht idee.

spot_imgspot_img

Subscribe

Related articles

Je oude kleding online verkopen, hoe doe je dat?

Heb je een kledingstuk gekocht, maar vind je hem...

Gezonde voeding bij het sporten, dit moet je eten!

Afhankelijk van je doelstellingen met sporten kun je hier...

Online kleding kopen? Hier moet je zijn!

Wie kent het niet: eindeloos zoeken in talloze winkelstraten...

5 tips voor een gezonde levensstijl

Gezond eten heeft voor iedereen een andere betekenis. De...

Dé zomerlooks van 2022

De zomer staat weer bijna voor de deur en...
spot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in