5 tips voor een gezonde levensstijl

Gezond eten heeft voor iedereen een andere betekenis. De een ziet een suikervrij koekje als ´gezond´, terwijl de ander nooit snackt, maar wel eens per week friet eet. Laat ik voorop stellen dat we er hier niet vanuit gaan dat het een goed is, en het ander fout. Iedereen heeft persoonlijke wensen, voorkeuren en principes, en iedereen dient dit in mijn ogen te respecteren van elkaar. Dat gezegd hebbende; er zijn wel een aantal dingen die jij kan doen om een gezondere levensstijl te creëren. Ik zal hieronder 5 punten benoemen, waarmee iedereen op een simpele manier gezonder kan leven.

Water

Ons lichaam bestaat voor 80% uit water, en het is dus niet zo gek dat water goed is voor de gezondheid. Door de dag heen verlies je afvalstoffen in de vorm van water, (denk aan plassen, zweten, etc.) en als je dit aanvult blijft je lichaam van binnen zichzelf verschonen. Drink dus écht minimaal 2 liter water per dag, want je lichaam heeft dit nodig!

Bewegen

Zoals eerder benoemd, raken we afvalstoffen kwijt door onder andere te zweten. Van bewegen warmt het lichaam op, en hierdoor gaat jouw warmteregulatie aan de gang. Door te bewegen krijgt het lichaam de mogelijkheid afvalstoffen dus af te voeren. Daarbij slijten onze botten, spieren en gewrichten door de jaren heen. Met elke dag wat beweging blijft het lichaam soepel, dus als jij voortaan moet kiezen tussen de trap en de lift; kies de trap. Dit maakt al een aanzienlijk verschil.

Slapen

Genoeg slaap is essentieel voor een goede gezondheid. Tijdens je slaap herstelt jouw lichaam zich. De stress van de dag wordt verwerkt, spieren komen tot rust, wonden kunnen genezen, en de volgende dag heb je weer energie. Voor iedereen is ‘genoeg’ slaap een andere hoeveelheid, maar luister gewoon naar je lichaam, dan zit je goed.

Eten

Hierover ga ik niet al te veel zeggen, aangezien ook hierin té grote verschillen zit per individu. Wél is hierin een tip te geven die voor iedereen toepasselijk is: wees bewust van wat je eet. In ieder eetpatroon zijn kleine aanpassingen te doen met als resultaat: een gezonder lijf.

Mind-set

Met onze gedachten kunnen we zeker onze gezondheid beïnvloeden. Als je positiever in het leven staat, dan lach je meer. En zoals iedereen weet: Lachen is gezond!

spot_imgspot_img

Subscribe

Related articles

Hoe bespaar je geld op kleding?

Kleding kopen of een hele nieuwe outfit aanschaffen kost...

Je oude kleding online verkopen, hoe doe je dat?

Heb je een kledingstuk gekocht, maar vind je hem...

Gezonde voeding bij het sporten, dit moet je eten!

Afhankelijk van je doelstellingen met sporten kun je hier...

Online kleding kopen? Hier moet je zijn!

Wie kent het niet: eindeloos zoeken in talloze winkelstraten...

Dé zomerlooks van 2022

De zomer staat weer bijna voor de deur en...
spot_imgspot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in